Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πρωτοβουλία για κοινή αντίδραση των παραγωγικών δυνάμεων στη συνολική αποδόμηση της χώρας αναλαμβάνει το ΤΕΕ και καλεί αύριο σε συνάντηση τους εκπροσώπους τους για να συμφωνηθεί το πλαίσιο και οι συγκεκριμένες ενέργειεςΑπάντηση στην εμφανή, πλέον, προσπάθεια των Κυβερνήσεων, αλλά και συμφερόντων, για την απαξίωση των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων, καθώς και των προσώπων που τους υπηρετούν, με προφανείς στόχους τον μηδενισμό κάθε φωνής, στάσης ή αντίληψης που διαφωνεί και αντιστέκεται στα αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά και ανάλγητα δρώμενα των τελευταίων χρόνων, επιζητά το ΤΕΕ μέσα από τη συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας.

Με αυτό το σκοπό ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης συγκαλεί αύριο το μεσημέρι (13:00 - αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Ε. του ΤΕΕ - Νίκης 4 - 8ος όροφος) συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων των υγειών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΣΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΠΟΕΣΥ, ΔΣΑ, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Σύλλογο Συμβολαιογράφων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης στην επιστολή-πρόσκληση “σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά της Κυβέρνησης έχει μετεξελιχθεί σε στοχοποίηση όσων διαφωνούν και μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην υλοποίηση πολιτικών αποδόμησης του Κράτους Δικαίου, του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας διοίκησης και του εργασιακού πλαισίου.
Με τη μέθοδο της σπίλωσης και της συκοφάντησης όλες οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και όλοι οι εργαζόμενοι βαφτίζονται συντεχνίες, διεφθαρμένοι, αναχρονιστές, εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων.
Ο κοινωνικός διάλογος έχει αντικατασταθεί από κατά παραγγελία στημένες μελέτες συγκεκριμένων Εταιρειών Συμβούλων, δικηγορικών γραφείων και Ινστιτούτων του ΣΕB και του Οικονομίστικου κατεστημένου.  Οι δήθεν θεσμικοί εκπρόσωποι μεταπρατικών συμφερόντων συνεργάζονται με την τρόικα και την Κυβέρνηση επιβάλλοντας στις δανειοδοτικές δεσμεύσεις της Χώρας ανάλγητα μέτρα αθέμιτου πλουτισμού τους.
Οι Έλληνες πολίτες, οι άνεργοι, οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες παρακολουθούν παγωμένοι τον συνεχιζόμενο κατήφορο της ζωής και της Δημοκρατίας μας, τελματωμένοι στα καθημερινά αδιέξοδα προβλήματα. Οι νέοι επιστήμονες της Χώρας ξενιτεύονται, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, ο παραγωγικός ιστός της Χώρας ή πωλείται ή παύεται, ο δημόσιος τομέας αποδομείται και η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ασφαλιστικοί Φορείς βουλιάζουν στα ελλείμματα, λεηλατήθηκαν με το κούρεμα, προς όφελος μεταπρατών, και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να λεηλατούνται”.
Με αυτά τα δεδομένα, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, απευθυνόμενος στους ομολόγους του των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, “οφείλουμε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες δίνοντας από κοινού έναν αγώνα που θα φέρει στο προσκήνιο την αλληλεγγύη, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την υπεράσπιση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών Φορέων και του Ρόλου τους.
Οφείλουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές προθέσεις των μνημονιακών δογματικών πολιτικών της αποδόμησης του εργασιακού πλαισίου και των εργασιακών κεκτημένων, της ληστείας του ασφαλιστικού συστήματος, της εντεινόμενης ύφεσης, του χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας και των μεταπρατικών συμφερόντων που ωφελούνται και αισχροκερδούν.
Οφείλουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας, τις προτάσεις μας για την οικοδόμηση παραγωγικής δομής, για την επανάκτηση στοιχειωδών εργασιακών θεσμών και κοινωνικών παροχών, για την υπεράσπιση του Έλληνα εργαζόμενου και των μεταναστών, για την προάσπιση της Δημοκρατίας μας.
Οφείλουμε όλοι μαζί να αντισταθούμε στη συνολική αποδόμηση της κοινωνίας μας” καταλήγει.
Όπως υπογραμμίζει, η αυριανή συνάντηση, θα είναι η πρώτη μιας σειράς κατά την οποία θα συμφωνηθεί το κοινό πλαίσιο δράσης, αλλά και θα αποφασιστούν οι αντιδράσεις οι οποίες θα εξελιχθούν σε βάθος χρόνου.

Από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ