Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση Χρήστου Σπίρτζη

Η πορεία της τράπεζας Αττικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον του ασφαλιστικού μας Φορέα, την ύπαρξη και τη βιωσιμότητά του, τις συντάξεις και τις παροχές των μηχανικών, ιδιαίτερα των μετά την 1/ 1/ 1993 ασφαλισμένων μηχανικών, μιας και από την 1/1/2015 το ΕΤΑΑ είναι ο μόνος ασφαλιστικός Φορέας χωρίς εγγυημένες εθνικές συντάξεις.

Είναι η μόνη τράπεζα, εκτός ΤΣΧ, που μπορεί να αποτελέσει ένα εθνικό εργαλείο για την ανάπτυξη, την εγγυοδοσία και τη χρηματοδότηση τεχνικών εταιρειών και παραγωγικών κλάδων, μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης, εθνικής και κλαδικής, το ΤΕΕ, οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας θα πετύχουν την ανακεφαλοποίηση της τράπεζας Αττικής με τη συμμετοχή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε, προς το παρόν, οι Εκπρόσωποί μας να στηρίξουν την ανακεφαλοποίηση της τράπεζας Αττικής διατηρώντας το ποσοστό (51%) συμμετοχής του ασφαλιστικού μας Φορέα σε αυτή.     


Οφείλω να προειδοποιήσω όλους όσους εργάζονται δόλια για την εξυπηρέτηση ανταγωνιστικών προς την τράπεζα Αττικής, συμφερόντων και όσων εποφθαλμιούν τον ιδρώτα, την αγωνία και τα χρέη μας προς τον ασφαλιστικό μας Φορέα, ότι δεν θα επιτρέψουμε την απώλεια της περιουσίας του Ταμείου μας και της περαιτέρω ληστείας και κακής διαχείρισης των αποθεματικών μας.