Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… Βρούτσης και η ΔΚΜ…
Μαθαίνουμε από ανακοίνωση της ΔΚΜ με τίτλο «Η ΔΚΜ δίνει λύση στο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών» ότι η ηγεσία της κομματικής παράταξης της ΝΔ στο ΤΕΕ και τους συλλόγους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση, με τον τελευταίο να δηλώνει:


«Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών μου έθεσαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Ένα βασικό αίτημα σύσσωμου του κλάδου τους - και κυρίως των νέων μηχανικών - είναι αυτό που αφορά στην δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στους ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ. Θεωρώ ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες καθιστούν άμεση την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι σχετικές με το αίτημα προϋποθέσεις και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους για την διευθέτηση του αιτήματος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων κανόνων της ανταποδοτικότητας στις συνταξιοδοτικές τους παροχές».

Τι σημαίνει, όμως, η παραπάνω δήλωση Βρούτση με απλά λόγια:

α) Ότι ο κ. Βρούτσης βλέπει θετικά το αίτημα για τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αφού μετά τις νομικές κινήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είχαν μπλοκαριστεί οι σχετικές προβλεφθείσες αυξήσεις, κίνηση που, όπως προκύπτει, δικαιώνεται πανηγυρικά. Άλλωστε, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η Αντιπροσωπεία, η Διοικούσα του Τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) και το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, έχουν πριν από πολλούς μήνες αποφασίσει για το θέμα και έχουν διεκδικήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους την ακύρωση των αυξήσεων, μέχρι τη σημερινή ομολογία του για την αποτυχία της έως τώρα εφαρμοσθείσας πολιτικής του. Σε όλη αυτή την πορεία η ηγετική ομάδα της ΔΚΜ απουσιάζει πανηγυρικά, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων δια δελτίων Τύπου κατήγγειλε την αναστολή λειτουργιών του ΤΕΕ, ο σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών ήταν σαν να μην υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στις αυξήσεις και το ΥΠΕΚΑ με τη συνδρομή συνεργατών του από τη ΔΚΜ, από κοινού με τον κ. Στουρνάρα, έδιναν ψεύτικα στοιχεία εις βάρος του Επιμελητηρίου προκαλώντας με τα τερτίπια τους την επέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα ενάντια στον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

β) Ότι εμμένει ο κ. Βρούτσης, παρά την «πίεση» των κ.κ. Στασινού, Ευσταθίου και της κ. Δεσποτίδη, στους «προβλεπόμενους κανόνες ανταποδικότητας». Δηλαδή, στην κατάργηση ή τη μείωση των αναλογικών εισφορών 2% επί των μελετών και 0,1‰ επί του εργολαβικού οφέλους υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, που σημαίνει διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών!

Μπράβο, παιδιά…

Τα καταφέρατε, όπως και με την κατάργηση του 2% και 0,1‰ υπέρ του ΤΕΕ. Οι συνάδελφοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη συνεισφορά σας στο τσάκισμα των Μηχανικών και του ΤΕΕ,
την κυβερνητική και κομματική σας υποτέλεια.

Θα σας δώσουν το μήνυμα πολύ σύντομα!