Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνέντευξη τύπου διοργανωτών ημερίδας για το Ελληνικό


 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στα γραφεία του ΤΕΕ συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου με θέμα «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου». 
Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Αντώνης Πρωτονοτάριος, Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των υπόλοιπων διοργανωτών της ημερίδας: του Θάνου Ορφανού, Δημάρχου Αλίμου, του Κώστα Κόκκορη, Δημάρχου Γλυφάδας, και του Χρήστου Κορτζίδη, Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Πάνου Τότσικα, εκπροσώπου της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», και του Νίκου Μπελαβίλα, Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ.

 Στη συνέχεια πήραν το λόγο τρεις από τους βασικούς εισηγητές της ημερίδας, ο Γεράσιμος Αράπης, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, η Ιωάννα Κουφάκη, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος, και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οικονομολόγος. Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με ένα σύντομο σχόλιο από τη Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και με την τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη, Προέδρου του ΤΕΕ.
Οι ομιλητές αποδόμησαν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα αναμενόμενα οφέλη από την εκποίηση του Ελληνικού ως προς τα έσοδα, τις θέσεις εργασίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές, επεσήμαναν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά βάρη που θα επωμιστούν οι πολίτες, υπογράμμισαν τα νομικά και πολεοδομικά  και τόνισαν τα πολλαπλά, άμεσα ή έμμεσα, οφέλη που θα προκύψουν για την κοινωνία από τη δημιουργία ενός δημόσιου και κοινόχρηστου Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές, ερευνητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.
Όλοι υποσχέθηκαν ότι στην ημερίδα της 20ης Απριλίου θα αναπτύξουν διεξοδικά τις επεξεργασίες και τις θέσεις τους για την έκταση του Ελληνικού και δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση ο καθένας από την πλευρά του, πολιτική ή επιστημονική, αλλά και σε συνεργασία μεταξύ τους θα εμποδίσουν το έγκλημα που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού. 
Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης και σε αυτή παραβρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι από εγχώρια και διεθνή μέσα μεγάλης εμβέλειας.