Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου 1 Μαρτίου 2013



Η πρόταση του ΤΕΕ για την Ανώτατη Παιδεία
Συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι στρεβλώσεις που έχουν προκληθεί στην Ανώτατη Παιδεία, κυρίως σε ότι αφορά τα τεχνικά επαγγέλματα και οι προτάσεις για τη οριστική επίλυσή τους, θα παρουσιαστούν σε Συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, την Τρίτη, 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ (Νίκης 4, 8ος όροφος).
Το ΤΕΕ, μετά από συστηματική μελέτη, καταθέτει μία οριστική και ορθολογική λύση που θα συμβάλει στο ξεπέρασμα χρόνιων λαθεμένων πολιτικών στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων, στο ξεπέρασμα λαθεμένων κοινωνικών δογμάτων, στερεοτύπων και παλαιοκομματικών τακτικών. Οι προφανείς θετικές συνέπειες της συνολικής πρότασης του ΤΕΕ είναι η εξοικονόμηση πόρων για μια ποιοτικότερη Ανώτατη Παιδεία, η αντιμετώπιση του υπερπληθωρισμού επιστημόνων και ο εξορθολογισμός του συστήματος Ανώτατης Παιδείας.
Σημαντικότερη συνέπεια από την εφαρμογή της πρότασης του ΤΕΕ είναι η οριστική απαγκίστρωση της Χώρας από προβλήματα τα οποία την κρατούν δέσμια και θα συντελέσουν αποφασιστικά στον εξορθολογισμό της παραγωγής έργων, στην υιοθέτηση αξιόπιστων διαδικασιών και μηχανισμών ελέγχου, στην υιοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών και κανονισμών, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και στην αποφυγή χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, προβλήματα που συνιστούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας.
Την πρόταση του ΤΕΕ συνοδεύει μια εκτενής, πλην, όμως, κωδικοποιημένη ανάλυση όλων των δεδομένων, τεκμηριωμένη από τα επίσημα στοιχεία, η οποία και θα δοθεί στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.